vrijdag, oktober 03, 2008

Aqqaba sucks big time

Dag allemaal! Wij zitten nu "gezellig" op een camping annex duikschool in Aqqaba, Jordanie aan de Rode zee. Het is een absolute ramp en een grote tegenstelling met de rest van de reis in Syrie en Jordanie. Maar dit is dan ook toeristisch. En dus heb je een douche met toilet in een voor maar liefst veertig Rotelreisenden. Als de eerste gedouched heeft, plast de rest in het water... Overigens heeft de hele bus inmiddels last gehad of nog steeds last van reizigers-spuitpoep. Maar dat weet je van te voren, hoort er bij in deze landen zullen we maar zeggen!

We kwamen trouwens aan op de laatste vrijdag van de Ramadan in Damascus. Dus om half vier 's morgens begonnen alle muezzins gezellig te zingen. Nu duurt dat normaal een paar minuten tot een kwartier. Ja, nu dus niet: twee en een half uur! Dan krijg je dus echt visioenen van de bard uit Asterix en Obelix. Damascus en Aleppo zijn overigens hele leuke steden, waarvan Aleppo toch nog wel het leukst is. De mensen zijn hier overigens heel aardig en helemaal niet opdringerig of handtastelijk zoals in Egypte. Ze zijn eerder heel nieuwsgierig en proberen de paar woorden engels, frans of duits die ze beheersen op je uit. Degenen die wel goed een andere taal dan arabisch beheersen, is er veel aan gelegen om uit te leggen dat het negatieve beeld wat wij vaak van moslims hebben, niet klopt. Wij zijn dan ook tot de conclusie gekomen, dat vakantie vieren in een schurkenstaat zo slecht nog niet is!

Een van de dingen die in Syrie meteen op viel, was de enorme verscheidenheid in kledingstijl bij de vrouwen. Van westers tot BMO (black moving object). Dat laatste werden wij ook bij elk moskee-bezoek. Kregen de vrouwen dus een zwarte jas met muts aan. Dan werd je dus een kruising tussen een monnik en een lid van de Klu Klux Clan!

Vandaag hebben we overigens gezwommen in de dode zee. En inderdaad, Patrice zinkt. Tenminste, dat blijft hij beweren. Met andere woorden, hij heeft het niet eens geprobeerd! Voor mij was het een waanzinnige belevenis! Je kunt dus echt niet zwemmen. Zodra je tot aan de bovenbenen in het water staat, voel je de opwaartse druk.

Morgen gaan we door voor onze overnachting in de wadi rum woestijn. Daarna gaat het naar Petra voor een bezichtiging van twee dagen. En dan vliegen we al weer bijna naar huis. Zo, nu moet ik stoppen, want ik heb maar voor een uurtje betaald.

2 opmerkingen:

Jonkvrouwe zei

PATRICE! WATJE!

:P

Ja, 'grappig' he, die zwarte kunststof manteltjes voor de vrouwen? Er is een heel schattige foto van mij, in zo'n ding. Nou ja, met eigen hoofddoekje dan :P Ik mail wel een keer een linkje :P Volgens onze gids was ik by far het mooiste moslimmeisje :P

Genietze nog verder!

Jonkvrouwe zei

Ik lees nu kennelijk beter dan gister, want nu lees ik dat jullie nog door gingen naar Petra (o zo mooi!) en dat jullie in de wadi rum gingen slapen. Attala, Tiger of the Desert nog tegengekomen? (serieus)