maandag, december 04, 2006

X-mas dinner & Carols

Zo. Wij hebben ons eerste kerstdiner achter de rug! Zaterdagavond zijn we met de bellringers naar de Wassailevening van de scouting geweest. Een wassail is een drinkgelag, maar aangezien je zelf je drinken en je glas moest meenemen (wat wij niet wisten...), bleef het binnen de perken. We begonnen met een glaasje mulled wine om in winterse stemming te komen.

Op de tafels lagen de beroemde X-mas crackers. Nooit eentje 'gebruikt' dus werd ik meteen door Jackie ingewijd. Na een luide knal kwam er een balon, een papieren kroontje en een briefje met raadseltjes uit (What do yo get if you cross a piece of bacon with a spaceship? An unidentified frying object!). Dat werd dus een jolige troep volwassenen met papieren kroontjes die druk bezig waren hun ballonetjes op te blazen. Gedurende de avond volgden er vele melige ballongevechten...
Het voorgerecht bestond uit zelfgebakken brood met notenpate en fetasmurrie. Errug lekker! Helaas was het brood zo op en dus maakte Patrice van de nood een deugt en smeerde de zoutjes onder... Tot groot verdriet van allen, mocht onze tafel pas als laatste naar het buffet. Gelukkig was er meer dan genoeg: quiche in vier varianten, pastasla, vruchtensla, groene sla, griekse sla, allerlei koude vleesjes en verschillende sausjes. Wederom, errug lekker.
Tussendoor werden we vermaakt door de plaatselijke jeugd brassband. Ze speelde hele leuke jazzmuziek. We zaten echter in de aula van een voormalige school en het volume was iets te luid voor de ruimte...
Tijd voor het toetje: een enorme taart (bijna een vierkante meter en zeker 20 cm hoog) met vruchtensmurrie of lemon cheese cake. Alles zelf gemaakt door Robert, een bellringer van St Thomas en een voortreffelijke banketbakker. Ondertussen waren alle lootjes voor de verloting verkocht en dus kon het trekken beginnen. Wij hadden zoals gewoonlijk niets, maar dat hinderde niet. Er werd 400 pond opgehaald voor het goede doel (welke weten we eigenlijk niet...).
Ter afsluiting hebben we met z'n allen carols gezongen onder het genot van koffie met minced pie. Tegen een uurtje of twaalf gingen we moe en voldaan naar huis met een enorme doggie bag vol met een enorm stuk taart. Weggooien is immers zonde!

Geen opmerkingen: