vrijdag, december 21, 2007

Boozless in Salisbury

Vandaag was de laatste dag van het jaar bij Wessex. Als lid van het buiten-speel-team moest ik natuurlijk naar buiten, naar Popley bij Basingstoke. Daar is een groot terrein dat helemaal bebouwd gaat worden met echt engelse huizen. Dat wil zeggen met huizen van schoenendoosformaat. Het ziet er wel aardig uit, maar ze zijn wel erg klein, een formaatje schoonmoeder zullen we maar zeggen... Zoals de rest van de Belegschaft in het bedrijf hadden ook wij het helemaal gehad en keken we vol verlangen uit naar de vakantie, zeker met die asociaal lage temperaturen van de laatste weken. De opgravingsleider zag het net zo, met als resultaat dat we de dag rustig begonnen met thee (ik als buitenlander - a legal alien zoals ze mij noemen naar het bekende liedje van Sting - dronk natuurlijk koffie) in de keet. De manager was gisteren langs gekomen en had het een en ander voor ons meegenomen. Dat was niet allemaal op gekomen, vandaar dat we bij de thee en koffie ettelijke repen chocolade konden verorberen. Daarna hebben we wat grond/ijs verzet en wat papierwerk ingevuld en na ongeveer twee uur mochten we inpakken. Dat was dus een volstrekt zinloze opgravingsdag, zeker als je bedenkt dat het een uur rijden van bedrijf tot opgraving is. Maar goed, het was de laatste dag en mij zul je daar niet over horen klagen.

Hierna gingen we naar het huis van onze opgravingsleider in Southampton. Dit was om drie redenen: 1) zo kwamen we niet te vroeg terug op het bedrijf met alle nadelige gevolgen van dien, zoals het vervullen van andere werkzaamheden. 2) de opgravingsleider had weer een hoop hout uit de containers op de bouwplaats gered, dat naar zijn huis moest; handig voor in de open haard. 3) de opgravingsleider wilde zijn eigen auto thuis stallen (hij komt met eigen vervoer naar de opgraving) en met de bedrijfswagen mee terug zodat hij zich in Salisbury lekker zou kunnen laten vollopen. En daarmee zijn we bij het volgende thema aanbeland, waar jullie natuurlijk al vol spanning op zaten te wachten: de CHRISTMAS PARTY van WESSEX!
Dat feestje was afgelopen woensdag en wij waren heel benieuwd of het waar was wat gezegd werd: Wessex + Christmas party = knokpartij. Al van te voren was er onenigheid ontstaan over de dag van het feestje. De lagere regionen binnen Wessex vonden woensdag niet goed gekozen omdat ze dan de volgende dag weer moesten werken en zich dus niet gewoon konden laten vollopen. De hogere regionen lieten zich niet vermurwen en zo liepen Jes en ik op woensdagavond door de kou in middelmatige deftigheid naar de Rugby club, de enige gelegenheid die de Wessex party nog onderdak durfde te verlenen. Gewapend met camera en vol verwachting zagen wij de avond tegemoet. Het viel mee en tegen. We hoefden de camera niet te gebruiken want ... er gebeurde niets! Het was gewoon een gezellige avond. Wel werd er heftig gedronken maar de collegae raakten op een prettige manier beneveld. Het eten was kwalitatief en kwantitatief in orde, beter dan in Warminster vorige week. De reden voor de rustige avond was waarschijnlijk het gebrek aan fieldstaff, de graafslaven waren in grote getalen weggebleven. We zaten voornamelijk tussen binnen-mensen.
De fieldstaff heeft vandaag zijn eigen 0nofficiele feestje in de stamkroeg in Salisbury. Dat stond vandaag nog eens groot aangekondigd op het mededelingenbord. Het is jammer dat ik de camera niet mee had, want de mededing was echt engels. Het kwam er op neer dat we allemaal moesten komen om ons, om het plat te zeggen, totaal klem te zuipen. De collegae die ik gesproken heb, vonden dat een fantastisch vooruitzicht. En dit doen ze dus ongeveer een keer in de week...
Wij hebben nu vakantie. Bedankt voor alle Kerst- en Nieuwjaarskaarten. Ze hangen mooi in het midden van de kamer. Als jullie geen kaart van ons hebben gehad, kijk dan even in de mailbox; misschien zit hij daar in. Ook niet? Stuur dan even een berichtje om een politiek correcte kerstwens te krijgen. Ja, ook dat is engels...

Geen opmerkingen: