maandag, november 20, 2006

Boer zoekt vrouw

ADSL is echt geniaal! Vooral als je landt op een site als www.uitzendinggemist.nl en daar blijken dan alle afleveringen van 'Boer zoekt Vrouw' op te staan... Dat werd dus zaterdagavond een marathonzitting koeienmelken en stal uitmesten. Patrice had nog stoer geroepen dat 'ie wel wat anders ging doen, maar toen het puntje bij paaltje kwam bleef 'ie mooi op de bank plakken (hij moest zelfs stop als er een bakkie leut moest komen...). En het was weer net zo genieten als vorig jaar! Er blijken weer vier 'a vijf leuke stelletjes te zijn ontstaan. Mensen vinden hun eerste liefde of een nieuwe liefde zonder al te veel emo-tv.

Een ding snap ik alleen niet. Boer Hans vond het heel belangrijk dat zijn toekomstige vriendin ook wat met het geloof zou hebben (momentje stilte voor het eten en kerkbezoek). Vervolgens blijkt een van de dames een homosexuele zoon met dito schoonzoon te hebben en daar wordt Hans dan niet blij van. Maar er echt mee zitten doet 'ie gelukkig ook niet, 't is immers haar probleem... Nu lijkt mij persoonlijk respect voor iemand geaardheid belangrijker dan bidden voor het eten en de bank drukken op zondagmorgen...

Geen idee waarom geloof en homosexualiteit elkaar zo vaak uitsluiten. Zeker het christendom, als geloof van de universele liefde, zou toch open moeten staan voor mensen met een andere sexuele geaardheid (die waarbij je een ander beschadigd natuurlijk daargelaten). Zou het misschien komen doordat het traditionele huwelijk in de kerk erg belangrijk is? Het huwelijk is overigens pas in de middeleeuwen de kerk ingesleept. Is wel zo handig als je wat meer controle over de schaapjes wilt. 't Ging overigens hand in hand met het inperken van de rechten van de vrouw, maar da's weer een heel ander verhaal!

Nee, zelf denk ik dat de diepgewortelde homofobie van sommige mensen ergens anders vandaan komt. Het is vermoedelijk al heel oud. Kijk: toen we nog jaagden en verzamelden of als nomaden richting het beloofde land trokken, toen koste homosexualiteit de groep gewoon teveel. De groep kon het zich niet permiteren als er twee lekker egoistisch homosexueel gingen zitten doen. Immers, zeker in het geval van mannen, nam de kans op nakomelingen drastisch af en dus kwam het voortbestaan van de groep in het geding. Aangezien een deel, en misschien kun je zelfs wel zeggen het grootste deel, van de bijbel doorverteld/geschreven is in een tijd dat de meeste mensen nog een nomadenbestaan leidden, kan ik me zo voorstellen dat deze mentaliteit her en der een beetje doorschemerd (al heb ik zelf nog nooit een directe veroordeling van homosexualiteit in het dikke boek kunnen vinden!).

Echter, vandaag de dag leven we niet meer als nomaden op eeuwige trektocht (de camping in Frankrijk daargelaten) en dus wordt het hoog tijd dat we enkele van onze instincten eens gaan omprogrammeren! Wat mij betreft heeft iedere relatie waarbinnen respect de boventoon voert en niemand beschadigd raakt, bestaansrecht. Als mensen deze relatie willen bezegelen met een huwelijk, mijn zegen hebben ze. Kinderen die in een dergelijk gezin opgroeien waarin liefde en respect geleefd worden, mogen hun handjes dichtknijpen.

Hmm. Wat heavy! Gelukkig was de intocht van Sinterklaas in Middelburg, waarbij dit jaar echt helemaal niets fout ging (behalve dan dat akkefietje met de vuurtoren...), ook nog te zien op www.uitzendinggemist.nl !

Geen opmerkingen: