dinsdag, september 19, 2006

VT Wonen

Goeiemorgen!

Patrice zit op ongeveer anderhalf uur van Salisbury op een opgraving op een landgoed van Charles; dat begint al goed! Hij kan het goed met de rest van z'n team vinden. Maar 's avonds is hij wel kapot; het zijn lange dagen.

Zoals beloofd, de foto's van ons huisje:

Nummer 7 is het huisje met de plantjes voor het raam. Aan de rechterkant wonen Rob en Jenn en aan de linkerkant, gescheiden van ons door het gangetje naar de tuin, woont de plaatselijke dorpsgek (waar we gelukkig erg weinig last van hebben!).

Dit is onze woonkamer gezien vanaf de trap naar de eerste verdieping. Let vooral ook op de enige openhaard met electrisch haardje met echte kooltjes! Helemaal rechts op de foto kan je nog net een stukje van de deur naar ons "halletje" ontwaren: 1.12 x 1.13 m groot... Helemaal links staat onze Norebo-kast die de ruimte in tweeen deelt. Op de plaats van Neferetete komt de televisie ooit te staan (die staat nu bij m'n ouders op zolder; paste niet meer in het busje; god zij dank kun je DVD'tjes op je computer afdraaien!).

De eetkamer aan de achterkant van het huis. Links kan je nog net de trap naar boven zien. Links achter is de keuken en rechts achter, achter de dubbele deuren, bevindt zich een bijkeuken waar de fietsen kunnen staan. Hoewel het hele huis voorzien is van dubbelglas, hebben ze de dubbele deuren overgeslagen (de bijkeuken is maar een constructie van golfplaat, houdt de warmte niet echt binnen...), daar moeten we dus nog even iets op verzinnen!

En dit is ons keukentje met uitzicht op de achtertuin. Heel romantisch met zo'n enorme TL-buis. Kun je zien wat je klaarmaakt... In de achterwand zit het kattenluikje; meer een kattenkruipruimte dus. Naast het groene fornuis staat de koelkast. Daarvoor moesten we wel een stukje van het aanrechtblad afzagen... Kniesoor die daar op let! Aan de rechterkant zit de deur naar de bijkeuken. Die ging nog maar heel moeilijk open en volgens de klusjesman kon dat niet verholpen worden door een beetje te schuiven met de ringetjes in het scharnier. Daar zou dus een specialist bijkomen... Nou, dat werd Patrice, want het bleek dus wel gewoon te kunnen! Dat scheelt onze Landlady weer een hoop centen!

En dit is onze achtertuin! Op de foto lijkt het heel wat... In het echt is het een kruizing tussen een oerwoud, beton en de vuilstort. Een klusje voor volgend voorjaar!

Tijd om een kijkje op de bovenverdieping te nemen! Dit is onze badkamer. Als je doucht en je plaatst de waterkoker op de juiste plaats in de keuken, dan wordt 'ie vanzelf gevuld... Maar daar gaan ze gauw wat aan doen.

Zo, dit is onze slaapkamer. Zoals je ziet, heeft de kat het zich geriefelijk gemaakt op het bed. Tegenover onze kasten staat een wand met inbouwkasten; opbergruimte genoeg dus. Aan die kant bevindt zich ook het raam met de straatlantaarn er voor. Gelukkig hadden we nog een donkerblauw rolgordijn!

En dit is de werkkamer met alle boeken en de computers. Lekker rood zoals je ziet. Vanuit het raam heb je een mooi uitzicht op de ringroad... Langs alle wanden staan stukjes Ivar-stellingkast. Echt een uitkomst IKEA! Ik moet er niet aandenken dat onze kasten niet uitelkaar zouden kunnen; hadden we mooi niet kunnen verhuizen...

En dit is hem dan: de ringroad! Loopt lekker dicht langs ons huisje en in een bochtje, dus heb je helemaal het idee dat je er middenin zit... En fietsen doen ze hier praktisch niet, dus is het ding erg druk. Maar hopen dat we er gauw aan wennen.

Ik hoop dat jullie deze virtuele toer door ons huisje leuk vonden. Kom het gauw eens in het echt bekijken! Salisbury zelf is absoluut de moeite waard en naar Stonehenge kan je op de fiets. Bovendien is vliegen naar Bournemouth niet zo duur en vanaf het vliegveld ben je met een taxi of gecombineerd met de trein zo in Salisbury!

See you! Jessica

Geen opmerkingen: