woensdag, juni 20, 2007

Poffertjes voor charity

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: het jaarlijkse feest van St Martin. En wij hadden beloofd poffertjes te bakken (meteen verbastert tot 'Dutch pancakes'). Dat werd dus kilos meel, veel eieren en liters melk inslaan. En dan maar bakken. Twee-en-een-half uur om precies te zijn. Maar dan heb je ook wat: zo'n 800 poffertjes! Jackie zou haar magnetron meenemen zodat ze ter plekke even opgepiept konden worden. Klontje boter erbij, beetje poedersuiker erover en klaar is Klara.

Het feest vond plaats in de tuin van de parochie (super groot en heel erg mooi; je zou er haast priester voor worden!). De kraampjes met taart, boeken, rommelmarktspullen en de cream teas waren al opgebouwd. Om drie uur kwamen de schaapjes van Father Keith massaal binnenstromen en konden we beginnen met poffertjes verkopen. Het liep alleen niet zo heel erg goed. Maar wat wil je ook als de meeste van je schaapjes de optimale schlachtleeftijd al veertig jaar geleden gepasseerd zijn? Die eten niet meer zo veel. Bovendien moesten ze kiezen tussen cream tea, taart, poffertjes of popcorn. We hielden dus na zo'n anderhalf uur magnetronnen, tweederde over... Nu is dat natuurlijk niet zo een groot probleem: een bak voor Christina, Father Keith en de kids; een bak voor Ben, een bak voor Jackie, een bak voor Mary en haar vader en de rest lekker voor ons! Maar volgend jaar bakken we minstens de helft minder!


Tja, en dan die andere kraampjes he. Wij hebben samen vier cream teas opgemaakt (telkens een bordje met sandwiches en scones en koekjes erbij). Dus aan ons heeft het niet gelegen dat ze nog wel een heel bejaardenhuis van cream tea hadden kunnen voorzien! Verder hebben we ze ook maar van enkele taarten, boeken, kaarzen en Jezus & Maria afgeholpen. De laatste twee beginnen zich al aardig thuis te voelen boven op de kast. Het zijn twee gipsen beelden die wel een beetje TLC (tender loving care) kunnen gebruiken. Vooral Maria heeft echt betere tijden gekend. Jezus mist alleen wat kleur op z'n Romeinse toga. Tante Miep had hem beslist mooi gevonden; 't is nogal een knapperd! Tries gaat ze binnenkort bijschilderen en dan kunnen ze worden geherhuisvest.

Geen opmerkingen: