donderdag, juni 21, 2007

More cream tea

De tijd van de goede-doelen-manifestaties, de dorpsfeesten, open tuinen, flower festivals etc is weer aangebroken. Het gaat natuurlijk wel allemaal op z'n brits, dus de kans dat het gebodene wat tegenvalt is ruimschoots aanwezig.
Afgelopen zondag werden we door Less getipt om naar Britford te komen voor het plaatselijke flower festival en dan via Longford Park naar Nunton te lopen en de flowers daar eveneens te bekijken. Klinkt niet echt aanlokkelijk? Mis! Het is heel aanlokkelijk! Je mag namelijk door Longford Park. Dat is de achtertuin van een rijke stinkerd (Earls of Ragnor) en daar mag je normaal niet komen. En van Britford naar Nunton is toch echt wel een eindje; groot park dus.

We begonnen bij de pastorie in Britford met een kopje koffie en een stukje lemon curd cake/fruit cake. Daar troffen we een mevrouw die ons bijna een jaar geleden de weg had gewezen; Engeland is dus net een dorp! Op naar de kerk voor de routebeschrijving naar Nunton. Even vragen dus maar. Schijnbaar keek ik te perplex en sprak ik met een te groot accent en dus verontschuldigde de gevraagde zich en begon heeeeel langzaam te praten! Dat kan echt alleen hier. Maar goed, uiteindelijk bemachtigden we een kaart met routebeschrijving en een volmacht. Even je naam op een lijst invullen; rijke stinkerd wil weten wie er door het park lopen en off we got. Die volmacht was dus nodig om het park binnen te komen....

Het park was heel erg mooi en er was bijna niemand anders op het idee gekomen te gaan wandelen. Daar waar we niet verder mochten, zagen we een enorm slot liggen. Echt een beetje over de top. Maar goed, ook dat zie je hier wel meer (wij wonen immers in de gouden driehoek). Vlak bij de uitgang van het park kwamen we nog een zwaan met jonkies tegen. Hoewel kleine varkentjes piglets, kleine eendjes ducklings en kleine gansjes goslings heten, heet een mini-zwaan dus cygnet, naar het latijn.

Eenmaal buiten het park liepen wij verder in de richting van Nunton church. Ook daar hadden ze weer een pastorie met lekkers. En we werden met smart verwacht, er waren nog niet veel mensen geweest. Twee cream teas dan maar. Helaas hadden ze de melk alvast in de thee gedaan... Gelukkig waren de scones met verse aardbeien wel heel erg lekker. En omdat ze toch nog zoveel over hadden, hebben we ook nog maar een stukje heerlijke carrot cake gegeten. We hebben dan ook bedacht dat 'we eat our way through England' doen!

Geen opmerkingen: