zondag, juli 01, 2007

Rennen in de Regen

De titel geeft een iets vertekend beeld van het gebeuren vandaag, maar allitereert wel leuk. Vandaag was de Race for Life, waaraan ook Jes. meedeed en door vele van jullie gesponsord werd. Nogmaals dank daarvoor!

De ruim 3.000 deelemers werden om 10 uur vanochtend op het Hudsonfield verwacht. Dit is een groot veld ten noorden van Salisbury in de schaduw van Old Sarum. Er mochten alleen vrouwen meedoen, wat natuurlijk heel "spijtig" was voor de mannen die met hun vrouw of vriendin mee kwamen... Het pleit echter niet echt voor de Engelse vrouw dat de meeste mannen meer belangstelling voor de eet- en ijstentjes op het veld dan voor het andere geslacht hadden. Ik moet evenwel toegeven dat het gemiddelde ijshoorntje met aardbeiensiroop en chocoladeding er beter uitzag dan menig in licra ingesnoerde vrouwelijke zwaargewicht.
Spire FM onderhoudt de deelneemsters. Op hun ruggen staat te lezen voor wie ze lopen. In de achtergrond links de Nivea-boys.

Hoewel we er om 10 uur verwacht werden, begon het renseizoen pas een uur later. Tot die tijd werden we onderhouden door de locale radio, 102 Spire FM. Na een aantal juich-oefeningen kwamen de mannelijke cheerleaders op het kleine podium. De vrouwen wilden natuurlijk ook wat te zien hebben. En dat hebben ze geweten. Een drietal highschool jongens voerden een uiterst pijnlijke warming-up op en promootten daarbij Nivea (hier uitgesproken als niffia). De dansbewegingen waren van het houterige soort en dat wisten ze zelf ook. Dus eigenlijk was het heel moedig van ze, of ze werden er goed voor betaald.

Nog 4 km te gaan... en dan nog maar eentje!

Op de heenweg naar het Hudsonfield hadden we wat regen maar sindsdien was het droog gebleven. Om 11 uur viel er gelukkig nog steeds geen water uit de lucht en kon de race beginnen. Er waren Runners zoals Jessica en Walkers, de wandelaars. De renners mochten het eerst. Het ging rond het Hudsonfield, dan de woonwijk in, over het fietspad en de voormalige vuilnisbelt en weer terug naar het Hudsonfield. Jes. had getraind om te winnen, maar dat lukte niet helemaal. De 5 km rende ze in ongeveer een half uur en kwam met de eerste 100 over de finish. Voor een heuvelig parcours zoals dit zeer zeker geen slecht resultaat! Als beloning kreeg ze een verleidelijk ijsje, zoals dat hierboven beschreven. Hierna vond de hemel dat het lang genoeg droog gebleven was en draaiden ze de kraan weer open. Lang leve de paraplu!

Finish!

Geen opmerkingen: