zaterdag, mei 26, 2007

16 Mei 2007: A boy's dream coming true!

Na te hebben uitgevonden dat de tent ondanks de nachtelijke regen en het nat oprollen nog steeds waterdicht was, kwamen we er ook achter dat de douches alleen lauw water hadden... Brrr, geen pretje met 15 graden. Gelukkig hadden ze op deze camping wel een tv-kamer. Lekker gisteravond tot een uurtje of 11 engelse bagger gekeken. Heel vreemd maar we missen het niet dat we normaal geen tv tot onze beschikking hebben...

Maar goed, terug naar vandaag. Na ons ontbijt liepen we naar St Peter port. We begonnen onze sightseeing met een bezoekje aan Castle Cornet, het strategisch bolwerk dat de haven beschermde. Het stamt al uit de middeleeuwen en is in de loop der eeuwen steeds verder uitgebreid. Precies om twaalf uur werd er met veel ceremonieel een 17de eeuws kanon afgevuurd. Ongeloofelijk maar dat ding schoot Tries zo in de zevende hemel. Ach ja, jongetjes en hun speelgoed!
Het kasteel ligt op een klein eilandje in de haven en wordt door middel van een dam met St Peter port verbonden. In de loop van de eeuwen hebben er verschillende mensen gevangen gezeten. Eentje was nog al beroemd en legde er zelfs een tuintje aan! Het kasteel was overigens altijd in handen van de Engelsen en de officiële woonplaats van de gouveneur van Guernsey. Tijdens de burgeroorlog stond het kasteel dan ook aan de kant van de koning terwijl de rest van het eiland achter Cromwell en het parliament stond. Het kasteel kan er zich dan ook op beroepen het laatste royalistische bolwerk te zijn geweest dat zich aan Cromwell overgaf.
In de verschillende gebouwen zijn drie musea gevestigd: eentje over het kasteel, eentje over de scheepvaart en eentje over de RAF. Een paar jaar geleden heeft men in het havenbekken een romeins schip gevonden en geborgen. Een deel van de lading en een dvd van de berging waren te zien. Momenteel ligt het schip in Southampton en wordt het op de werf van de Mary Rose (Henry VIII z'n vlaggenschip wat zonk) geconserveerd. Ik denk dat we het daar binnenkort maar eens gaan bekijken.
Op Castel Cornet hebben we heerlijk gelunched met een sandwich gevuld met vers gevangen krab. Tja, je bent op een visserij-eiland, he! Na het kasteel liepen we naar een in orginele stijl ingericht Victoriaans snoepwinkeltje. In het achterste deel van het winkeltje hadden ze een woonkamer uit die tijd ingericht. Heel schattig en natuurlijk moest er het een en ander geproefd worden...
Na het winkeltje kwam het beste deel van de dag: het postkantoor! De plaats bij uitstek om een flinke voorraad getande rakkertjes in te slaan. Even tussen neus en lippen door informeren of er ook nog een postzegelhandelaar op het eiland woont en daar dan ook nog effe gaan plunderen. Oh, wat wordt een mens daar gelukkig van! Het was zo'n echt verzamelaarswinkeltje met stapels albums en bakken vol zegels. Een lekkere geordende bende. Met een halve kilo kilowaar, een stapel kerstpostzegels en een zakje eiland-pennies verliet ik als een kind zo blij dit paradijsje.
Om Tries enigzins te entschädigen voor het aangedane leed, gingen we daarna een portie Fish & Chips halen. Heerlijk gegeten. Tries ook weer blij!

Geen opmerkingen: