dinsdag, april 15, 2008

't Is hier niet pluis!

Ja, denk je dat er in het saaie Salisbury nooit eens iets gebeurd, mooi mis dus! Gister werd ik door de bank gewaarschuwd dat met mijn credit card geprobeerd is te frauderen. Gelukkig hadden ze het bij HSBC op tijd in de gaten en is er niks afgeboekt. Krijg je met die zuinige Hollanders die maar een limiet van 500 pond hebben! Krijg je bijna medelijden met degene die probeert te frauderen... Maar nog veel spannender is de moord die "achter" ons huis is gepleegd op zaterdagmorgen. Nou, ik was het in elk geval niet, want ik zat op dat moment in Nottingham voor de Food & Drink in Archaeology conferentie. Beregezellig en heel veel nieuwe dingen gehoord en gelezen.

Het was een tweedaagse conferentie en dus werd er overnacht in een heuse hall of residence op de campus. Voor een ex-student uit Nederland is dat dus pure luxe! Wie wil dat niet tijdens z'n studie in vol-pension? 't Ontbijt was gigantisch en lekker. Full english de eerste dag en de tweede dag onbeperkt toast. En 's avonds natuurlijk het drie-gangen diner: tomatensoep, biefstuk in rode wijnsaus met groenten en aardappeltjes en als toetje abrikozenvlaai met vanillesaus. Ja, dat bedoelen ze nou met Food & Drink in de archeologie!

Het gepresenteerde onderzoek was van hoog niveau en erg leerzaam. Zo leerden we dat thee geassocieerd werd met vrouwen in het protestantse noorden, koffie met zakenmensen en intelligentie en chocolademelk met achtergebleven katholieken uit het zuiden... Anderen gingen in op de oorzaken van een schotse hongersnood uit de 18de eeuw, het begrip politeness in Sheffield, kannibalisme op Kreta, het kweken van hele grote ossen, visconsumptie in de middeleeuwen etc. Allemaal heel interessant en goed voor een hoofd vol nieuwe ideeen. En passant kwam ik veel bekenden tegen waarmee ik regelmatig data uitwissel via de emaillijst en er was zelfs een nederlandse studente uit Groningen. En wat waren de Engelsen weer grappig! Echt, hartelijk dank aan alle slecht geklede en/of straallazerus-zijnde mede-conferentiegangers! (behalve dan die bezopen idioot die 's nachts om 2:59 met de deur in huis kwam vallen...).

Zondag na het bellringen en de lunch in het vogelkooitje, zijn we wezen wandelen op het landgoed Mottisfont Abbey. De abdij staat er al lang niet meer (met dank aan Henkie 8) maar het landgoed rond het slot van de plaatselijke adelijke familie is zeer de moeite waard. Het begon meteen goed met waarschuwingen dat delen van het Estate Path zeer modderig waren... Nou, ze hadden beter briefjes op kunnen hangen met de mededeling dat delen van het path wel begaanbaar waren! Na ongeveer 250m (van de ruim 10km) mochten we al door een buiten haar oevers getreden riviertje waden. Helpen waterdichte schoenen ook niet als het er bij je enkels gewoon in loopt... Onderweg kwamen we ook nog bij een leuk kerkje. Tries zegt nog "die is modern hoor". Tja, toute est relative zullen we maar zeggen en voor sommige archeologen is de 12de eeuw inderdaad redelijk modern... Bleek in dit kerkje dus het meest complete middeleeuwse glas-in-lood-raam van de wijde omgeving te zitten!

Aan het eind van onze wandeling, waarin we heel veel blue bells zijn tegengekomen, hadden we eigenlijk best wel dorst gekregen. De trein terug ging maar eens in de twee uur en dus hadden we nog tijd genoeg om de pub tegenover het station in te gaan. Na onze eerder ervaringen met het bezoeken van pubs na wandeltochten (zie eerdere blogs) hadden we er niet veel vertrouwen in. Echter, hier werden we heel vriendelijk ontvangen en hadden ze zelfs thee/koffie met iets lekkers. Een unikum! Het "lekkers" bestond uit zelfgemaakte petit fourtjes; mogen ze vaker doen! Ik denk dus dat we hier wel vaker zullen gaan "wandelen"...


En oh ja, effe voor de ingewijden onder jullie: hebben jullie de laatste Stroom gelezen? Het ApGen gaat steeds meer dingen sponsoren en promoten. Nu had ik ineens een visie. Pasen volgend jaar. De Paus op het Pietersplein. Urbi et Orbi. Ondertiteling onder in beeld: Mede mogelijk gemaakt door het Apostolisch Genootschap, Baarn!

3 opmerkingen:

Monique&Hans zei

Haai,

zeg, spaar jij postzegels? iemand heeft een reactie op onze weblog achtergelaten - kennelijk sparen wij postzegels en wonen we in Salisbury... heb zo'n vermoeden dat dat bericht voor jullie bedoeld is ;-)

groetjes,

Monique

Jessica zei

Hmm, ja volgens mij heeft die man zich doorgeklikt via de links en was z'n nederlands niet al te best, hihihi! Nou, ik heb geen zin aan ruilvriendjes, die heb ik namelijk al genoeg. Mijn profiel geeft inderdaad aan dat ik postzegsl spaar en er staat geloof ik ook ergens een foto van mij tussen de postzegels.

Jonkvrouwe zei

Ik heb niets met ApGen, maar het idee vind ik erg leuk (^^,)

Trouwens, er wordt niet alleen nauwelijks ge-be-commentarieerd op jullie blog, maar er wordt ook al niet gestemd!