zondag, oktober 21, 2007

How to survive the English?

Tja, op bovenstaande vraag hebben we na bijna twee jaar ook nog geen antwoord... Neem nou gisteren. We kregen bezoek van de schoorsteenveger om te kijken of onze open haard weer gebruikt kon gaan worden. Bij het vegen ging alles goed en de rook van de rookbommetjes kwam braaf de schoorsteen uit. Joepie! Wij naar de winkel voor een vuurkorf en een vonkenvanger en natuurlijk hout. Fikkie gemaakt en gezien hoe de temperatuur met een graadje of vijf steeg. En toen zou Patrice boven gaan stofzuigen. Ging mooi niet door dankzij de dichte rook op beide slaapkamers! Gauw de schoorsteenveger weer gebeld. Tja mevrouwtje dat is niet zo mooi, dan zit er dus een breuk in de schoorsteen en da's een dure grap. Meteen ook maar even de verhuurster gebeld en die regelde nog wel een afspraak met iemand die komt kijken hoeveel de grap gaat kosten, maar ze vertelde er al meteen bij dat ze er geen geld aan wil uitgeven. Als alternatief krijgen we elektrische kacheltjes! Nou, die rotdingen mag ze houden. Ze stinken en ze kosten een vermogen aan stroom.
En money-wise zitten we toch al in het rood deze maand. Onze kat Woezel is namelijk ernstig ziek geworden. Hij mocht drie weken geleden lekker vier daagjes bij de dierenarts logeren en kwam naar huis met een hele apotheek aan pilletjes. Hij blijkt een ernstige hartaandoening te hebben en het was maar zeer de vraag of de pilletjes zouden helpen. Na heel wat bezoekjes aan de dierenarts en zo'n 1000 pond armer, is 'ie gelukkig weer zo goed als nieuw. Helaas zijn de pilletjes nogal duur en gaat hij voortaan zo'n 100 pond per maand kosten. Maar we volgen het advies van een aantal Engelsen maar niet op: laat je hem toch inslapen! Niet dus. Hij 'weet' niet dat 'ie ernstig ziek is en kliert gewoon lekker een end in 't weg met z'n broertje Stimpy, vreet zich een slag in de rondte en spint zich een ongeluk. Domme pech voor onze beurs, maar dat komt vast ook wel weer goed.

En als klap op de vuurpijl is Tries ook maar weer eens afgewezen voor een promotie bij Wessex. Op allemaal best wel vage gronden. Je zou er een potje moedeloos van worden!

Geen opmerkingen: