donderdag, mei 22, 2008

Op stap.

Zo, 't is alweer een tijdje geleden dat er een berichtje is geschreven voor het blog; but here it comes! Afgelopen week was ik met Mary (van bellringing) en haar vader van 92 (!) op stap in de omgeving van Salisbury. Dan blijkt maar weer eens dat je met een auto toch op meer plekjes komt dan met het openbaar vervoer en de fiets.


Als eerste hebben we een hillfort uit de ijzertijd (700 v. Chr.-43 n. Chr.) bezocht: Danebury. Het grappige is dat ik vaak Danebury als vergelijking gebruik voor botmateriaal van andere vindplaatsen, maar ik was er dus nog nooit geweest. Net als Old Sarum, Figsbury Rings en Maiden Castle is ook dit hillfort heel imposant. En best grappig dat al die dingen hier zo dicht in de buurt zijn. Ook toen was het zuiden van Engeland dus al relatief dicht bevolkt.

Vervolgens hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan Mottisfont Abbey. Daar waren Tries en ik een paar weken geleden ook al geweest, maar toen zijn we niet in de tuin of het huis zelf geweest. En nu dus wel. Van de originele Abbey is bijna niets meer over, maar de font is er nog wel. Dit is een bron waar permanent water in omhoog borrelt. Mottisfont is heel beroemd voor z'n ommuurde tuin waarin zo'n 350 verschillende oude rozenstruiken staan. De meeste rozen bloeiden nog niet (alleen die tegen de muur staan), maar er waren ook heel veel verschillende irissen en andere planten die wel bloeiden en heel lekker roken.


Van het weekend gaan we een paar daagjes weg met ons tentje naar Dartmoor. Hopelijk wordt het een beetje goed weer (anders worden we nat...)!

1 opmerking:

Jonkvrouwe zei

Nou, dat moet je dan maar even laten weten, hoe nat het al dan niet was. Hier belooft het dit weekend geloof ik wel redelijk lekker te worden. En vandaag was ook prima weer. Maar mijn rug vindt het wel echt te koud voor kamperen momenteel!