dinsdag, april 03, 2007

Grootste gemeenschappelijke deler: POEP

Tijd voor een beetje religeuze overpeinzing (nee, niet schrikken; 't wordt een openbaring!). Tenslotte heet deze week niet voor niets heilige of stille week. In mijn vrome bui dus maar eens even alle vier de afleveringen van ReliRuil gekeken. Hare Krishna ruilt met evangelist: die zagen mekaar niet zo zitten. Volgens de evangelist was zijn god toch een andere want hij hoefde van god niet door de Kalverstraat de dansen... Nee, dan de Joodse en de Zen Boedhist. Hoewel de Joodse genoot van het mediteren, vond ze het toch maar niets dat de gemiddelde Zen Boedhist nergens naar streeft of naar opweg is. Gewoon loslaten lag haar niet zo. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de Joden er 613 ge-en verboden op na houden. En als je gewend bent aan de rust van meditatie, dan valt zo'n 'jodenkerk' dus wel effe vies tegen... Nee, dan de christin en de moslima. Beide dames konden het uitskend met elkaar vinden en kwamen er al gauw achter dat veel op hetzelfde terug gaat. Alleen vond de moslima wel dat het christendom beter bij het polytheïsme ingedeeld kan worden met z'n Vader, Zoon én heilige Geest... Maar de leukste ReliRuil was toch wel die tussen een monnik en een Pandit Hindoe! Meneer de Pandit was het klooster niet meer uit te slaan en de monnik vond winkelen met de dochter des huizes toch ook wel stoer!
De meeste ReliRuilers kwamen er wel achter dat er een aantal gemeenschappelijke kenmerken zijn zoals lief zijn voor je medemens en de natuur. Maar het moest allemaal theologisch niet te dichtbij komen... Nu, dat is mij allemaal veel te ingewikkeld en dus heb ik in Cambridge een T-shirt me de volgende tekst gekocht:

Taoism
Shit happens
Buddhism
If shit happens, it isn't really shit
Hinduism
This shit has happened before
Islam
If shit happens, it is the will of Allah
Catholicism
Shit happens because you deserve it
Protestantism
Let shit happen to somebody else
Judaism
Why does this shit always happen to us?
Rastafarianism
Let's smoke this shit

De moraal van dit verhaal? Kies het stukje poep dat het beste bij je past! En voor de apgenners onder jullie; wat dachten jullie van deze: Let us learn together from this shit!

Geen opmerkingen: