donderdag, april 26, 2007

Mint jelly & roasted lamb

Vandaag eens even een blik op de culinaire hoogstandjes van onze allerliefste eilandbewoners. Afgelopen zondag waren we uitgenodigd voor een Sunday Lunch bij Gill en Les; een echtpaar van een jaartje of zeventig. We kennen ze via het bell ringing. Ze hebben beiden bij de RAF gewerkt en houden van reizen. Bovendien hebben ze altijd veel buitenlandse studenten in huis gehad. Met zulke mensen kun je dus hele interresante gesprekken hebben!
Van te voren hadden we ze gewaarschuwd dat Patrice nogal veel eet. En dat had Gill ter harte genomen! Er kwam gesmoorde prei, brocoli, bloemkool, wortel mais mix, verse aardappeltjes in de schil, jus, geroosterde lamb en Yorkshire pudding op tafel. En iets groens. Dat groens was dus de beroemde mint jelly. Beetje gek om iets groen glibberigs op je stukje lam te smeren, maar wel erg lekker. Nadat Patrice er voor gezorgd had dat Gill en Les de rest van de week op een houtje bijten, werden we aan het toetje gezet: Trifle. Heerlijk. Daar mogen ze me in begraven. Oh, nee dat kan niet; ik betaal polis voor een crematie... Het is een laagjes pudding-achtig-iets met koek op de bodem, kersen, custard, slagroom en amandelen. Hmmmmmmmmm!
Het huis was overigens ook prachtig. Ze wonen aan de doorgaande weg naar Salisbury in het dorpje Britford en kijken aan de achterkant uit op de Avon valley. Elke kamer had een ander behangetje met een ander motiefje en andere vloerbedekking. Heel veel bloemetjes en roze kleurtjes!
Na een hele geslaagde lunch vertrokken we weer naar huis. De volgende keer komen ze bij ons en wilden ze iets typisch nederlands eten. Dat wordt dus stamppot en bitterkoekjesvla.

Geen opmerkingen: